Ons aanbod

VENTILATIESYSTEMEN

Een ventilatiesysteem zal zorgen voor de afvoer van gebruikte lucht en aanvoer van nieuwe zuivere lucht. Hierbij zijn er verschillende types mogelijk. (A, B, C(+), D en E+). Wanneer u een woning bouwt of renoveert, moet deze voldoen aan een aantal wettelijke verplichtingen betreffende woningventilatie. Hierbij geven wij u graag advies over de verschillende ventilatiesystemen en hun voor- en nadelen.

Ventilatiesystemen kopen

Wij zijn gespecialiseerd in het plaatsen van ventilatiesystemen. Met Solarsystems KMB kiest u voor een ervaren en dynamisch team met meer dan 10 jaar ervaring.
  • Gratis advies en plaatsbezoek
  • Gratis gebouwanalyse
  • Gratis en vrijblijvende prijsofferte
  • Professionele montage
  • Specialist op het gebied van energiebesparing
  

VENTILATIESYSTEMEN

De energieprestatieregelgeving die sinds 1 januari 2006 van kracht is, verplicht ons niet alleen om degelijk te isoleren, maar ook om te ventileren. Hoewel hedendaagse gebouwen beter geïsoleerd zijn en een beter energierendement hebben door hun luchtdichte infrastructuur, kan er ook een tekort aan verse lucht optreden, wat kan leiden tot overtollig vocht, microben en allergenen. Om dit probleem op te lossen, hebben wij verschillende ventilatie oplossingen die verse en zuivere lucht aanleveren.
Wij lichten u graag de voor- en nadelen van de verschillende woningventilatiesystemen (A, B, C(+), D en E+) toe tijdens een vrijblijvend plaatsbezoek.

Verschillende systemen

Er zijn 4 verschillende ventilatiesysteem types:
  • Type A: Natuurlijke ventilatie van lucht aan- en afvoer (= ventilatieroosters).
  • Type B: Luchtaanvoer via roosters in ramen , afvoer ook via roosters. Natuurlijke afvoer, mechanische aanvoer van lucht.
  • Type C – C+ - C+ EVO: Aanvoer van verse lucht door roosters in ramen en afvoer van vuile lucht in natte ruimtes Luchtaanvoer natuurlijk, afvoer mechanisch.
  • Type D: Ventilator voert vuile lucht van natte ruimtes af en zal de leefruimtes voorzien van buitenlucht, dit samen met de invoer van warmte. Deze systemen kunnen ook op vraag aangestuurd worden. Aan- en afvoer lucht mechanisch.
  • Type E: Zuivere lucht wordt aangevoerd door roosters in de ramen van de leefruimtes. De ventilator zal gebruikte lucht uit natte ruimtes zoals badkamer afvoeren. Dit type van ventilatiesysteem gaat in combinatie met een warmtepomp die de warmte van de vervuilde lucht kan gebruiken om water op te warmen, of de ruimtes te verwarmen. De ventilator werkt vraaggestuurd, dit wil zeggen dat je deze op vraag kan aansturen. Aan- en afvoer mechanisch.
  

ONS AANBOD

Ontdek onze andere milieuvriendelijke energie-oplossingen.