Ons aanbod

ZONNEPANELEN

Nog tot het einde van 2020 kan u als eigenaar van een nieuwe zonnepaneleninstallatie genieten van het voordeel van de terugdraaiende teller.
Loop dit voordeel niet mis! Vraag tijdig uw offerte aan en verzeker u van een 15 jaar terugdraaiende teller!
Verdien uw investering in zonnepanelen binnen 6 jaar terug en haal een rendement van minstens 15%. Met zonnepanelen kunt u tot € 1000 euro per jaar besparen!

Zonnepanelen kopen

Wij zijn gespecialiseerd in het plaatsen van zonnepanelen. Met Solarsystems KMB kiest u voor een ervaren en dynamisch team met meer dan 10 jaar ervaring.
 • Gratis advies en plaatsbezoek
 • Gratis gebouwanalyse
 • Gratis rendementsprognose en simulatie op maat
 • Gratis en vrijblijvende prijsofferte
 • Professionele montage
 • Specialist op het gebied van energiebesparing
  

ONS AANBOD

Ontdek onze andere milieuvriendelijke energie-oplossingen.

VEEL GESTELDE VRAGEN

 • Verschil zonneboiler en zonnepanelen
  Zonneboiler zet zonlicht om in warmte die op zijn beurt water of verwarming opwarmt. Zonnepanelen zetten zonlicht om in een energiebron (=stroom).
 • Optimaal vermogen: serie of parallel verbinding ?
  SERIEVERBINDING
  Hierbij staan alle panelen in verbinding. Dit betekend dat wanneer een paneel defect is, of er zich een defect voordoet in de installatie, alle panelen zullen uitvallen en er dus geen rendement meer is van de installatie. De panelen zijn aangesloten op één kring.
  Bij deze aansluiting is het moeilijk te detecteren waar het defect net zit. Bij schaduw op paneel, defect of minder goede werking van een paneel zal dit paneel zorgen voor een rendement verlaging van de gehele installatie.
  Voordelen:
  Goedkoper, minder stroomverlies (= beter rendement), minder complexe installatie.
  Nadelen:
  Een defect, alles valt uit. Installatie is slechts zo sterk als de ‘zwakste schakel’. Spanning is groot omwille van 1 kring systeem.
  Wanneer?
  Bij daken waarbij de zonnepanelen in goede omstandigheden zijn, (dwz geen schaduw, liefst zuidgericht of op plaats waar veel en lang zon is.
  PARALLELVERBINDING
  De panelen worden elk apart aangesloten, dit wil zeggen dat wanneer een paneel defect is, alleen dit paneel geen rendement meer zal geven. De andere panelen zullen blijven presteren. De zwakste schakel bepaald dus niet de gehele installatie. Ook schaduw op een paneel zal niet het gehele rendement naar beneden halen.
  Voordelen:
  Panelen met lager rendement, defect, schaduw zal de installatie niet beÏnvloeden. Rendement zal beter zijn als met serie aansluiting bij slecht weer. De panelen kunnen elk afzonderlijk worden bekeken = rendement per paneel via online tool. Lagere stroomspanning. = minder gevaarlijk
  Nadelen:
  Meerkost, installatie is complexer.
  Wanneer?
  Bij daken waarbij de installatie in minder goede omstandigheden zal staan (schauw, niet zuidgericht,..)
 • Wat is de terugverdientijd?
  Afhankelijk van installatiekost, actueme stroomprijs, levensduur zonnepanelen, uren volle zon, piekvermogen systeem.
 • Garantie
  Afhankelijk van gebruikte producten.
 • Monitoring
  Vele omvormers zijn uitgerust met een online 4G tool waarbij de monitoring van uw systeem mogelijk maakt via app op pc en telefoon. Oudere versies hebben een display en kunnen vaak niet online worden opgevolgd. Hierdoor maken wij gebruik van de nieuwste types omvormers en proberen hierin ook steeds bij te scholen.
 • Tot hoeveel kW commeriële woning?
  Een commerciele woning kan gaan tot een omvormer van 10kW. Gelukkig bestaan er tegenwoordig omvormers die 300% kunnen overdimensioneren. Evaring met grote installaties boven 10kW. Vraag mogelijkheden na (overdimensionering).
 • Wat met zonnepanelen plaatsen na december 2020?
  Vanaf Januari 2021 kunnen de installaties niet meer genieten van een terugdraaiende meter. Al de stroom die ‘teveel’ zal worden opgewekt zal op het net worden gestuurd. Dit wil zeggen dat het net deze stroom kan gebruiken om andere mensen van stroom te voorzien.